Pages

Monday, September 12, 2011

Διαδηλώσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης πραγματοποίησαν σήμερα μέλη της Ένωσης Δημοκρατικών Δικηγόρων Γερμανίας και της Πανελλήνιας Ένωσης Θυμάτων της Ναζιστικής Κατοχής, καθώς σήμερα άρχισε η εκδίκαση της προσφυγής της Γερμανίας εναντίον της Ιταλίας, εξαιτίας της απόφασης ιταλικού δικαστηρίου υπέρ του Διστόμου...



Οι διαδηλωτές ανάρτησαν πανό ζητώντας από τη γερμανική κυβέρνηση να καταβάλει τις αποζημιώσεις στους πληγέντες από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η δίκη αφορά τη διαφορά με τη θέση των ιταλικών δικαστηρίων να παραμερίσουν την ετεροδικία της Γερμανίας σε υποθέσεις αγωγών αποζημιώσεων ιδιωτών για την τέλεση εγκλημάτων κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δικαιώνοντας τους προσφεύγοντες, θύματα παραβιάσεων του ανθρωπιστικού Δικαίου.

Σήμερα, πρώτη μέρα της δίκης, παρουσίασε τις θέσεις της η γερμανική πλευρά, η οποία υποστήριξε ότι το ζήτημα αποτελεί ετεροδικία μεταξύ δύο κρατών (Γερμανίας και Ιταλίας) και ισχυρίστηκε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει νομολογία φυσικών προσώπων κατά κρατών, γιατί τότε θα πρέπει να ανοίξουν οι υποθέσεις που αφορούν όλους τους πολέμους, οι οποίοι έχουν διεξαχθεί έως σήμερα.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο με την παρουσίαση των θέσεων της ιταλικής πλευράς, ενώ η Ελλάδα θα παρέμβει την Τετάρτη.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, ενώ εκτιμάται ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί τον Νοέμβριο.

No comments:

Post a Comment

Followers

Blog Archive