Pages

Tuesday, September 13, 2011

Αντεπίθεση ΝΑΤΟ για την ένοπλη επίθεση των Ταλιμπάν


Το απόλυτο χάος επικρατεί στην Καμπούλ με τον κόσμο να τρέχει πανικόβλητος για να γλυτώσει από τις εκρήξεις και τους αλλεπάλληλους πυροβολισμούς.

Η δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (Isaf) ανακοίνωσε σήμερα ότι απαντά στις επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι Ταλιμπάν με στόχο κυρίως τα κεντρικά της γραφεία, την αμερικανική πρεσβεία και το αρχηγείο της αστυνομίας στο κέντρο της πρωτεύουσας Καμπούλ,...



διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν απώλειες στις δυνάμεις της.

«Μία μικρή ομάδα ανταρτών επιτέθηκε στη γειτονική αμερικανική πρεσβεία και τα κεντρικά γραφεία της Isaf χρησιμοποιώντας ελαφρά όπλα και αυτοπροωθούμενες ρουκέτες», αναφέρει η ανακοίνωση του ΝΑΤΟ.

«Οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας και αυτές των συμμαχικών δυνάμεων απάντησαν αμέσως στην επίθεση και βρίσκονται ακόμη στις θέσεις τους. Οι συμμαχικές δυνάμεις προσφέρουν βοήθεια από αέρος. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα θύμα στις τάξεις της Isaf», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Στο μεταξύ τουλάχιστον ένας αστυνομικός και δύο Ταλιμπάν σκοτώθηκαν στις συντονισμένες επιθέσεις που εξαπέλυσαν σήμερα οι αντάρτες, σύμφωνα με το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών.

«Δύο από τους τρομοκράτες σκοτώθηκαν πριν μισή ώρα, τρεις ή τέσσερις εξακολουθούν να αντιστέκονται», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σιντίκ Σιντίκι, εκπρόσωπος του υπουργείου.

Οι αφγανικές δυνάμεις «καθαρίζουν τη ζώνη αυτήν τη στιγμή και, προς το παρόν, ένας αστυνομικός έχει χάσει τη ζωή του», συνέχισε προσθέτοντας ότι πέντε άμαχοι έχουν τραυματιστεί.

Οι Ταλιμπάν εξαπέλυσαν σήμερα μία σειρά συντονισμένων επιθέσεων στο κέντρο της Καμπούλ με στόχο κυρίως τα κεντρικά γραφεία της Isaf, την αμερικανική πρεσβεία και το αρχηγείο της αστυνομίας.

Εκρήξεις και πυροβολισμοί ακούγονταν από την αφγανική πρωτεύουσα και το αρχηγείο της Isaf.

«Η αμερικανική πρεσβεία μπορεί να επιβεβαιώσει ότι σημειώθηκε μία επίθεση στη ζώνη της πρεσβείας», δήλωσε η εκπρόσωπος Κέρι Χάναν. «Επιβεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχουν προς το παρόν θύματα από το προσωπικό της πρεσβείας», πρόσθεσε.

«Οι συγκρούσεις συνεχίζονται στην πλατεία Άμπντουλ Χακ (δίπλα στην πρεσβεία). Ελπίζουμε να τελειώσουν σύντομα», δήλωσε ο Μοχάμαντ Ζάχιρ επικεφαλής της αστυνομίας της Καμπούλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο τουλάχιστον πέντε αντάρτες είχαν κρυφτεί σε ένα κτίριο δίπλα στην πρεσβεία.

Εξάλλου ένας καμικάζι προσπάθησε να εισβάλει στο αρχηγείο της συνοριακής αστυνομίας στα δυτικά της Καμπούλ, όμως σκοτώθηκε από τις αφγανικές δυνάμεις, επεσήμανε ο Ζάχιρ.

Ένας άλλος καμικάζι επίσης σκοτώθηκε από την αφγανική αστυνομία στην περιοχή της Καμπούλ Καρτ-ε-Σέι που βρίσκεται κοντά στο κοινοβούλιο και τη ρωσική πρεσβεία.

Επίσης κι ένας αντάρτης σκοτώθηκε από τις αφγανικές δυνάμεις στο δρόμο που οδηγεί προς το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, σύμφωνα πάντα με τον Ζάχιρ.

Οι Ταλιμπάν έχουν αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις.

«Οι σύντροφοί μας επιτέθηκαν σε αρκετά κυβερνητικά, διπλωματικά κτίρια και την αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ», δήλωσε σε τηλεφωνική του επικοινωνία ο Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

No comments:

Post a Comment

Followers

Blog Archive