Pages

Monday, September 5, 2011

Νεκρός οπαδός του ΟΦΗ σε συμπλοκή στο Ηράκλειο

Ένας νεαρός νεκρός και ένας σε κρίσιμη κατάσταση είναι το αποτέλεσμα της σύρραξης μεταξύ οπαδών των ποδοσφαιρικών ομάδων του ΟΦΗ και του Ηροδότου, κατά τη διάρκεια ενός ραντεβού που έδωσαν, για «να λύσουν τις διαφορές τους στο... ποδόσφαιρο».

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, έξω από το Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο, το χώμα βάφτηκε για ακόμη μία φορά κόκκινο και ένας νέος 21 ετών άφησε την τελευταία πνοή του, ανθρωποθυσία στον Μολώχ των γηπέδων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι νεαροί είχαν λογομαχήσει άγρια από νωρίς το βράδυ, σε ένα γνωστό καφενείο της πόλης, όπου συχνάζουν φίλαθλοι και οπαδοί. Κάποια στιγμή, συμφώνησαν να συναντηθούν αλλού, προκειμένου να λύσουν τα προβλήματά τους μακριά από τα «αδιάκριτα» βλέμματα και τις επεμβάσεις της αστυνομίας.

Στις 03:30 τα ξημερώματα, 15 οπαδοί του ΟΦΗ και 15 του Ηροδότου συναντήθηκαν έξω από το γήπεδο. Λόγο με τον λόγο η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο, οι 30 οπαδοί συνεπλάκησαν και σύντομα τον λόγο πήραν τα στιλέτα. Ένας 21χρονος οπαδός από το Ηράκλειο τραυματίστηκε θανάσιμα με μαχαίρι στο στήθος και, όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο, απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Άλλος ένας νοσηλεύεταθ στο «Βενιζέλειο» σε κρίσιμη κατάσταση με σοβαρά τραύματα.

Ο νεαρός που έχασε τη ζωή του λεγόταν Γιάννης Ρουσάκης, καταγόταν από τα Μάλια και στους κύκλους των φιλάθλων ήταν γνωστός φανατικός οπαδός του Παναθηναϊκού. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τέσσερις συλλήψεις και οι προσαγωγές συνεχίζονται.

Το μεσημέρι της Δευτέρας καθησυχαστικός σχετικά με την κατάσταση της υγείας των δύο τραυματισμένων οπαδών, εμφανίστηκε ο Αντώνης Παπαδάκης, αναπληρωτής διοικητής του Βενιζέλειου νοσοκομείου της Κρήτης, στο οποίο και νοσηλεύονται.....

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων συνεχίζονται, παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις και εξαγγελίες για την πάταξη της βίας στα γήπεδα, για τον έλεγχο των συνδέσμων των ποδοσφαιρικών ομάδων και την αύξηση των ποινών που προβλέπει ο νόμος για παρόμοιες περιπτώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο «ακήρυκτος» αυτός πόλεμος μεταξύ οπαδών, μέχρι σήμερα, μαινόταν μεταξύ των οπαδών των λεγόμενων «μεγάλων ομάδων». Ωστόσο, όπως αποδεικνύει και πρόσφατη συμπλοκή στην Κόρινθο, όπου χρησιμοποιήθηκαν από τους «φιλάθλους» ακόμη και καλάσνικοφ και τραυματίστηκαν τρία άτομα, το φαινόμενο έχει μετατοπιστεί και στις μικρές επαρχιακές πόλεις.

Καταδίκη των επεισοδίων

Με δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΟΦΗ, Νίκος Μαχλάς, καταδίκασε τη συμπλοκή οπαδών στο Ηράκλειο της Κρήτης και τόνισε πως θα πάρει σκληρές αποφάσεις, σε περίπτωση που αποδειχθεί από την αστυνομία ότι στο περιστατικό εμπλέκονται οπαδοί του ΟΦΗ.

Παράλληλα, η κρητική ΠΑΕ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ καταδικάζει τα επεισόδια που έγιναν σήμερα το πρωί και είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο ενός νέου ανθρώπου. Εκφράζει τη θλίψη, την οδύνη και τον αποτροπιασμό της, για τις παραπάνω ενέργειες απ' όπου κι αν προέρχονται και είναι αντίθετες με τις αρχές, τα πιστεύω και τα ήθη της ΠΑΕ-ΟΦΗ».

Τον αποτροπιασμό της για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα τα ξημερώματα στο Ηράκλειο της Κρήτης εκφράζει με σημερινή ανακοίνωσή της η Σούπερ Λίγκα, η οποία καλεί τις πολιτικές, δικαστικές και ποδοσφαιρικές αρχές να πάρουν μέτρα πρόληψης και καταστολής.

«Με αφορμή τα τραγικά γεγονότα, σε συνέχεια συμπλοκής οπαδών στο Ηράκλειο της Κρήτης, η Σούπερ Λίγκα καταδικάζει απερίφραστα κάθε εκδήλωση βίας με πρόσχημα το ποδόσφαιρο και εκφράζει στην οικογένεια του θύματος τα θερμά της συλλυπητήρια. Δεδομένου ότι η βία είναι πλέον ένα φαινόμενο που εξαπλώνεται σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής και μεταφέρεται και σε γήπεδα όπου διεξάγονται αγώνες διαφόρων αθλημάτων, θα πρέπει όλοι οι φορείς, Πολιτεία, ΕΛ.ΑΣ., δικαστικές και ποδοσφαιρικές αρχές να συνεργαστούν, έτσι ώστε να απομονωθούν και να τιμωρηθούν οι φυσικοί αυτουργοί τέτοιων ενεργειών, καθώς η αντιμετώπιση της έξαρσης της βίας απαιτεί πολιτική βούληση, συνεργασία, σχεδιασμό και έμφαση στην πρόληψη και την καταστολή» αναφέρει η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκα.

No comments:

Post a Comment

Followers

Blog Archive