Pages

Tuesday, September 6, 2011

Βενιζέλος: Προχωρά η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων


Το μήνυμα της επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων αναμένει ο Ευάγγελος Βενιζέλος να εκπέμψει το υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση, όπως άφησε να φανεί στην συζήτηση που είχε με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που μετέχουν στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών, υπενθυμίζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες,...



ότι το 80% αυτών έχουν ήδη ψηφισθεί και προχωρά η εφαρμογή τους.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών απέφυγε να μπει σε διεξοδική συζήτηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και το κλίμα που διαμορφώνεται στους κόλπους της Ε.Ε., όταν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του ζήτησαν ενημέρωση.

Ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι διαπιστώνει από ευρωπαίους παράγοντες, προβληματισμό και δυσθυμία για τους ρυθμούς εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων. Φέρεται, επιπλέον, να είπε στους βουλευτές ότι η τρόικα δείχνει να αποδέχεται την καθυστέρηση αύξησης των εσόδων, λόγω της ύφεσης της οικονομίας, αλλά και να διατηρεί επιφυλάξεις για την πλήρη ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων.

Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, διαβεβαίωσε τους βουλευτές ότι θα είναι κοινές και όχι προνομιούχες, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα, οι μετοχές που θα πρέπει να καταθέτουν οι τράπεζες στην περίπτωση που καταφεύγουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για χρηματοδότηση. Ακόμη δεσμεύτηκε ότι θα ενισχυθεί ο εποπτικός ρόλος της Τράπεζας της Ελλάδας στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.

No comments:

Post a Comment

Followers

Blog Archive