Pages

Wednesday, September 14, 2011

Στόχος να εξάγει η Ελλάδα καθαρή ενέργεια


Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε σειρά επαφών στο Βερολίνο με υπουργούς της γερμανικής κυβέρνησης και εκπροσώπους της γερμανικής βιομηχανίας.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών του κ. Παπακωνσταντίνου ήταν οι τελευταίες εξελίξεις στην κρίση χρέους...



στην Ευρωζώνη καθώς και η προώθηση των επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον οποίο μετέφερε ότι «από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης είναι αταλάντευτη η πρόθεσή μας να προχωρήσουμε στη δημοσιονομική προσαρμογή και στις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα».

Στη συνάντηση, όπως είπε, επιβεβαιώθηκε και από τη γερμανική πλευρά «η βούλησή τους να στηρίξουν τη χώρα μας, να στηρίξουν το ευρώ στο πλαίσιο των αποφάσεων που από κοινού έχουν πάρει οι ηγέτες της Ευρωζώνης τον Ιούλιο».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου υπενθύμισε ότι ο κ. Σόιμπλε ήταν ο πρώτος που πριν από αρκετούς μήνες είχε συζητήσει μαζί του την ανάγκη της αναπτυξιακής πορείας της χώρας και είχε αναφερθεί στην αυτονόητη πρόταση να εξάγει η Ελλάδα καθαρή ενέργεια προς την Ευρώπη.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναγνώρισε τις «δυσκολίες των τελευταίων ημερών» αλλά υπογράμμισε ότι και οι δύο πλευρές επιδιώκουν «να προχωρήσει το πρόγραμμα, να προχωρήσει η χώρα, να ισχυροποιηθεί το ευρώ και κάνουμε οι πάντες ό,τι χρειάζεται προς την κατεύθυνση αυτή».

Αυτό, όπως είπε, είναι σαφές και από την τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού, της καγκελαρίου και του προέδρου της Γαλλίας απόψε και θα εκφραστεί και στη συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Οικονομικών στο αυριανό Eurogroup με το Γερμανό ομόλογό του κ. Σόιμπλε.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Βερολίνο ο κ. Παπακωνσταντίνου επισκέφθηκε επίσης το υπουργείο Οικονομίας και συναντήθηκε με τον αρμόδιο για θέματα ενέργειας υφυπουργό, Γιόχεν Χόμαν, ενώ συναντήθηκε και με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Νόρμπερτ Ρέντγκεν.

No comments:

Post a Comment

Followers

Blog Archive