Pages

Tuesday, September 6, 2011

Η Ελλάδα στους δέκα πρώτους τουριστικούς προορισμούς


Στην πρώτη δεκάδα των πιο ελκυστικών τουριστικών προορισμών του κόσμου στοχεύει να φέρει την Ελλάδα το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού την επόμενη 10ετία, όπως τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «BLIC» του Βελιγραδίου ο αρμόδιος υπουργός, Παύλος Γερουλάνος, υπογραμμίζοντας, ταυτόχρονα, ότι τα έσοδα από τον τουρισμό εκπροσωπούν γύρω στο 15%-18% του ΑΕΠ της χώρας...



Σε ερώτηση εάν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ανέμενε τέτοια ανάπτυξη του τουρισμού εφέτος, ο κ. Γερουλάνος απάντησε αρνητικά.

«Μια τόσο μεγάλη ανάπτυξη δεν την αναμέναμε. Αυτό όμως αποδεικνύει ότι η Ελλάδα έχει μεγάλο δυναμικό το οποίο, δυστυχώς, τα προηγούμενα χρόνια δεν καταφέραμε να αξιοποιήσουμε. Είχαμε κάνει κάποιες διαφημιστικές εκστρατείες, οι οποίες δεν τελεσφόρησαν. Σήμερα, συνεργαζόμαστε στενά με εταίρους μας και κάθε επιμέρους αγορά την προσεγγίζουμε με ιδιαίτερη στρατηγική. Όπως αποδείχθηκε ήταν σωστή επιλογή. Διευκολύναμε την έκδοση θεωρήσεων για τις χώρες στις οποίες ισχύει το καθεστώς θεωρήσεων και επίσης μειώσαμε τη φορολογία κατά 50%. Οι ξενοδόχοι ομοίως προσαρμόστηκαν στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης και μείωσαν τις τιμές τους", είπε ο υπουργός.

Ο κ. Γερουλάνος πρόσθεσε ότι φέτος αυξήθηκε ο αριθμός των επισκεπτών από την Τουρκία κατά περίπου 180%, από το Ισραήλ κατά 120%, από τη Ρωσία κατά 90% και κατά 70% από τη Σερβία. Κατά παράδοση οι ελκυστικότεροι προορισμοί παραμένουν η Κρήτη, η Κέρκυρα, τα Δωδεκάνησα και η Χαλκιδική.

No comments:

Post a Comment

Followers

Blog Archive