Pages

Tuesday, September 13, 2011

Άναψε φωτιές στο ΠΑΣΟΚ ο Καρχιμάκης


Βολές και εκ των έσω προκαλεί το αίτημα του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, να δοθεί στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Νίκου Αγγελάρα, μετά την καθυστέρηση που υπήρξε στην απόφαση για το διαγωνισμό χαρτιού που είχε σαν αποτέλεσμα την έλλειψη σχολικών βιβλίων...



Ατυχέστατη χαρακτήρισε την παρέμβαση του γραμματέα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάσος Αλευράς, επισημαίνοντας μάλιστα ότι το αίτημα πυροδότησε ένα θεσμικό ζήτημα χωρίς λόγο και χωρίς να δίνει διέξοδο στο πρόβλημα, ενώ ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, να ερευνήσει την υπόθεση.

Στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας οι βουλευτές της ΝΔ, Πρ. Παυλόπουλος, Γ. Τραγάκης και Β. Πολύδωρας επανέφεραν το θέμα ζητώντας να προσέλθουν ενώπιον της επιτροπής ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ι. Καραβοκύρης και ο αντιπρόεδρος Ν. Αγγελάρας, κάνοντας λόγο για απόπειρα εκφοβισμού και εκβιασμού ενός ανώτατου δικαστικού λειτουργού.

Το αίτημα απέρριψε ο πρόεδρος της επιτροπής, Θανάσης Τσούρας, ο οποίος -αν και χαρακτήρισε απαράδεκτη την καθυστέρηση αποστολής των σχολικών βιβλίων, ζητώντας μάλιστα να αποδοθούν ευθύνες- σημείωσε ότι η κλήση των ανώτατων δικαστικών στην επιτροπή γι’ αυτή την υπόθεση, δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της, καθώς θα μπορούσε να θεωρηθεί ως «κλήση προς απολογία».

No comments:

Post a Comment

Followers

Blog Archive