Pages

Monday, September 5, 2011

"Πρέπει να εφαρμοστούν οι αποφάσεις για την Ελλάδα"



Επιτακτική ανάγκη θεωρεί, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ, την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης της ευρωζώνης και την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.



Τα ευρωπαϊκά κείμενα και οι εθνικές νομοθεσίες που «θα επιτρέψουν την στενότερη επιτήρηση...







των δημοσιονομικών εξελίξεων σε εθνικό επίπεδο» και πρέπει να υιοθετηθούν εντός «ολίγων ημερών», είναι επιτακτικής σημασίας, δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ σε ομιλία του στο Institut Montaigne στο Παρίσι.



Ο πρόεδρος της ΕΚΤ δήλωσε επίσης ότι είναι επείγουσα η εφαρμογή των αποφάσεων οι οποίες ελήφθησαν στις 21 Ιουλίου για την Ελλάδα: «αυτό είναι επίσης επείγουσας και επιτακτικής σημασίας, η εφαρμογή του συνόλου των αποφάσεων», είπε χαρακτηριστικά.



«Δεν υπάρχει πλέον σκιά αμφιβολίας» για το γεγονός ότι η κρίση «έχει ξεκάθαρα αποκαλύψει ότι η διακυβέρνηση της ζώνης του ευρώ είναι απολύτως ουσιαστικής σημασίας», για την ανάδειξη «μίας συναίνεσης για την εξαιρετικά σημαντική ενίσχυση του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης».



«Θα έχουμε εντός του προσεχούς διαστήματος ένα νέο όργανο επιτήρησης των μακρο-οικονομικών πολιτικών, των δεικτών ανταγωνιστικότητας και των ανισοτήτων στη ζώνη του ευρώ», πρόσθεσε.



Μακροπρόθεσμα, «μπορούμε να φαντασθούμε μία συνομοσπονδιακή κυβέρνηση με έναν υπουργό Οικονομικών που θα μπορεί να διασφαλίσει το σύνολο της διακυβέρνησης της ευρωζώνης και να επιβάλει τη μία ή την άλλη απόφαση», δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ διευκρινίζοντας ότι το πρόσωπο αυτό θα έχει την ευθύνη να υποστηρίξει «την ευρωπαϊκή θέση στις διεθνείς διαπραγματεύσεις» σε χρηματοπιστωτικό επίπεδο.

No comments:

Post a Comment

Followers

Blog Archive