Pages

Tuesday, September 6, 2011

Στο 90% (!) η πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας


Σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα έχει φτάσει η πιθανότητα χρεοκοπίας της χώρας μας, καθώς η αβεβαιότητα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα αναφορικά με την επιτυχία του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος έχει στείλει τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) σε δυσθεώρητα ύψη, ήτοι πάνω από τις 2.600 μονάδες...



Άλλος ένας παράγοντας αβεβαιότητας είναι οι αμφιβολίες για την ευρεία συμμετοχή των ιδιωτών στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Η συμφωνία της 21ης Ιουλία κάνει λόγο για 90%, όμως ουδείς πλέον βλέπει το ελληνικό πρόγραμμα να ξεπερνάει το 70%, γεγονός που δείχνει ότι θα χρειαστεί περαιτέρω επιμήκυνση της ωρίμανσης των ελληνικών ομολόγων.

Άλλοι παράγοντες αβεβαιότητας που στέλνουν στα ύψη τα CDS είναι οι αμφιβολίες για επίτευξη των στόχων του Μνημονίου από την κυβέρνηση, με συνέπεια κάποιοι να μιλούν για διακοπή της χρηματοδότησης της χώρας από το ΔΝΤ, έστω και προσωρινά.

Νωρίτερα σήμερα τα πενταετή ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) βρίσκονταν στις 2.626 μονάδες, με την πιθανότητα ελληνικής χρεοκοπίας να εκτιμάται από τους επενδυτές στο 88,1%.

No comments:

Post a Comment

Followers

Blog Archive