Pages

Thursday, August 18, 2011

Σοκ! Θα ξεπεράσει το 20% η ανεργία το 2012

Μεγάλη ανησυχία έχουν προκαλέσει οι εκτιμήσεις οι εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για νέα άνοδο της ανεργίας στην Ελλάδα με τη λήξη της θερινής περιόδου.



Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ποσοστό ανεργίας 18% που θα ασκήσει έντονες πιέσεις στην αγορά εργασίας με τους Έλληνες να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο.



Η μελέτη του ινστιτούτου, η οποία θα παρουσιαστεί στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης, τονίζουν ότι μαζί με την «κρυφή» ανεργία το ποσοστό ενδεχομένως να αγγίξει το 23-24% που σημαίνει πολύ πάνω από 1 εκ. άνεργους! Επισημαίνει μάλιστα ότι το ποσοστό αυτό φέρνει στο νου μνήμες του ’60 όπου οι Έλληνες έφευγαν μαζικά για μετανάστες.....



Παράλληλα, το ινστιτούτο εκτιμά ότι η (στατιστική) ανεργία θα ξεπεράσει το 20% μέσα στο 2012, δημιουργώντας μία ωρολογιακή βόμβα στην ελληνική κοινωνία με το ενδεχόμενο επικράτησης εργασιακής ζούγκλας μπροστά στον εφιάλτη της ανεργίας.



Η κυβέρνηση προβληματίζεται έντονα με την άνοδο της ανεργίας και έχει έτοιμο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενίσχυση της απασχόλησης και τον επανασχεδιασμό της επαγγελματικής κατάρτισης με γνώμονα τις ανάγκες της αγοράς.



Ήδη το σχέδιο έχει συζητηθεί στην Κυβερνητική Επιτροπή και εντός των επομένων ημερών ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης αναμένεται να ανακοινώσει τις λεπτομέρειες του προγράμματος.

No comments:

Post a Comment

Followers

Blog Archive