Pages

Tuesday, August 23, 2011

Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα

Για άλλη μια μέρα σε εξέλιξη είναι αρκετά πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Στανός Αμφιλοχίας. Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα 1 αεροσκάφος και 1 ελικόπτερο.



Επίσης σε εξέλιξη είναι δασική πυρκαγιά στο Γιανισκάρι Αχαΐας, όπου επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 18 οχήματα 5 ομάδες πεζοπόρο 2 αεροσκάφη.



Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην θέση Δερβένι, ανάμεσα στην παλαιά και την νέα εθνική οδό προς Καλαμάτα, που εκδηλώθηκε, χθες, λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ.



Η πυρκαγιά καίει χαμηλή δασική βλάστηση και επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής με 10 οχήματα και 21 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρου, ενώ ρίψεις νερού κάνουν δύο αεροσκάφη καναντέρ, τέσσερα πεζετέλ και ένα ελικόπτερο.



Στο Βαθύ της Ανατολικής Μάνης η φωτιά, μετά από ολονύκτια επιχείρηση της πυροσβεστικής, βρίσκεται σε ύφεση, ενώ επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για να τη θέσουν υπό έλεγχο.



Σήμερα θα τελεστεί η κηδεία του 49χρονου διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Γυθείου, αντιπυράρχου Κωνσταντίνου Καστρή που έχασε τη ζωή του χθες το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στο Βαθύ Ανατολικής Μάνης. Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη θα κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες, ως ένδειξη πένθους, σε όλες τις Υπηρεσίες του Υπουργείου, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σήμερα που θα γίνει η κηδεία του αντιπύραρχου, στην ιδιαίτερη πατρίδα του τ' Ανώγεια Φάριδος και στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου. Διαβάστε περισσότερα.....



Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του για σήμερα Τρίτη 23 Αυγούστου πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορία κινδύνου 4 είναι για τις Περιφέρειες:



• Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Νήσων (Περιφέρεια Αττικής).



• Βοιωτίας, Εύβοιας και Φθιώτιδας (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας).



• Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας και Λακωνίας (Περιφέρεια Πελοποννήσου)



• Λέσβου, Χίου, Σάμου και Ικαρίας (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου).



• Άνδρου, Τήνου, Μυκόνου, Σύρου, Κέας-Κύθνου, Μήλου, Νάξου, Πάρου και Θήρας (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου).

No comments:

Post a Comment

Followers

Blog Archive