Pages

Monday, August 22, 2011

Ενιαίο Μισθολόγιο: Μισθός στο Δημόσιο στα 780 ευρώ!

Ανατροπές, μεγαλύτερες από αυτές που αναμένονταν, φέρνει το Ενιαίο Μισθολόγιο, το οποίο θα είναι έτοιμο στα μέσα Σεπτεμβρίου.



Από τον επόμενο μήνα περίπου 700.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα παίρνουν 780 τον μήνα μετά και την δραστική μείωση των επιδομάτων. Σύμφωνα με το σχέδιο από τα 104 επιδόματα καταργούνται σταδιακά τα 100, ενώ τα υπόλοιπα θα ενσωματωθούν στον βασικό μισθό.



Σε ορισμένες περιπτώσεις οι μισθοί θα διαμορφώνονται στα 550 ευρώ, ενώ τις μεγαλύτερες μειώσεις, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, θα δεχτούν οι υπάλληλοι Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.



Το νέο βαθμολόγιο προβλέπει θεσμοθέτηση έξι βαθμών και τεσσάρων μισθολογικών κλιμακίων. Οι ωριμάνσεις θα γίνονται ανά διετία και εφόσον ο υπάλληλος πιάσει το 50% του ετήσιου παραγωγικού στόχου που έχει τεθεί για τον ίδιο και την υπηρεσία του.....



Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι πρώτοι που εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο είναι οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι κληρικοί, οι υπάλληλοι της Βουλής και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

No comments:

Post a Comment

Followers

Blog Archive