Pages

Saturday, August 20, 2011

Οι Pulp, απόψε στο Terra Vibe Park

Μετά την πολυσυζητημένη συναυλία των Bon Jovi στο ΟΑΚΑ, ένα από τα πιο αγαπημένα συγκροτήματα της βρετανικής σκηνής, οι Pulp, έρχονται για μία και μοναδική εμφάνιση στην Ελλάδα.



Ύστερα από την πρόσφατη επανένωσή του, το συγκρότημα που μετράει ιστορία από το 1978, υπόσχεται να χαρίσει μία ξεχωριστή βραδιά στους Έλληνες θαυμαστές του, σήμερα στο Τerra Vibe Park, στη Μαλακάσα.



Στην συναυλία- που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της περιοδείας τους σε Ευρώπη και Αυστραλία- θα συμμετέχουν όλα τα βασικά μέλη του γκρουπ (Nick Banks, Jarvis Cocker, Candida Doyle, Steve Mackey, Russell Senior και Mark Webber). Σύμφωνα, με ανακοίνωσή τους στη σελίδα τους στο facebook, οι Pulp θα ερμηνεύσουν κομμάτια από όλες τις περιόδους της καριέρας τους, μαζί με τις μεγάλες επιτυχίες που τους έκαναν αγαπητούς στο κοινό.....



Το βρετανικό indie pop συγκρότημα Pulp δημιούργησε το 1978 ο τραγουδιστής Jarvis Cocker, μαζί με συμμαθητές του. Την επόμενη δεκαετία ο Cocker ήταν ο μόνος που απέμεινε στο γκρουπ από τα ιδρυτικά μέλη. Πριν κυκλοφορήσει το 1991 το σινγκλ του άλμπουμ «My Legendary Girlfriend», το οποίο έγινε το σινγκλ της εβδομάδας για το περιοδικό NME, το συγκρότημα είχε αλλάξει πολλά μέλη και μουσικά στυλ. Το 1994 κυκλοφόρησε από την Island Records το LP, «His'n'Hers», το οποίο και απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές. Όμως, το σινγκλ «Common People», που κυκλοφόρησε το 1995, ήταν αυτό που τελικά τους καθιέρωσε και τους έκανε αγαπητούς και στο «mainstream» κοινό. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε επτά album («It» (1983), «Freaks» (1987), «Separations» (1992), «His 'n' Hers» (1994), «Different Class» (1995), «This Is Hardcore» (1998), «We Love Life» (2001), πριν διαλυθεί οριστικά το 2002.



Το Νοέμβριο του 2010 οι Pulp αποφάσισαν να ενωθούν ξανά για μία σειρά συναυλιών. Η πρώτη εμφάνιση τους, ήταν στο Primavera Sound Festival, στη Βαρκελώνη στις 27 Μαΐου. Είχαν να εμφανιστούν με την ίδια σύνθεση από τις 24 Αυγούστου του 1996.



Η επανένωσή τους θεωρείται μία από τις σημαντικότερες ειδήσεις στο χώρο της μουσικής τη χρονιά που μας πέρασε. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του τραγουδιστή τους, Jarvis Cocker, πάντα είχαν στο μυαλό τους μία μελλοντική συνεργασία, όμως όχι κάτι συγκεκριμένο.



Άλλωστε, όπως αποκάλυψε ο frontman του συγκροτήματος σε δηλώσεις του στο BBC, ένα δυσάρεστο γεγονός κρύβεται πίσω από την απόφαση τους να επιστρέψουν.



Ο θάνατος ενός κοινού τους φίλου ήταν η αφορμή να συναντηθούν ξανά καλλιτεχνικά οι Pulp. «Νομίζω πως έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο. Ξαφνικά καταλάβαμε πως δεν μπορούμε να τα παίρνουμε όλα για δεδομένα», τόνισε ο Cocker.



Από την πλευρά του ο κιθαρίστας της μπάντας, Mark Webber δήλωσε: «Πάντα πίστευα πως πρέπει να επιστρέψουμε κάποια στιγμή, αλλά αυτός ο θάνατος επίσπευσε τις διαδικασίες».



Η περιοδεία του συγκροτήματος θα ολοκληρωθεί στις 4 Σεπτεμβρίου στην Ιρλανδία.

No comments:

Post a Comment

Followers

Blog Archive