Pages

Monday, August 22, 2011

«Μακεδονία» αποκάλεσε τα Σκόπια η Μέρκελ

Την ώρα που «εργάζεται» για τη διευθέτηση της ελληνικής κρίσης χρέους και εμφανίζεται ως «φίλη» της χώρας μας, η κυρία Άνγκελα Μέρκελ δεν παραλείπει να... θυμίσει σε όλους ότι, πέρα και πάνω απ' όλα, είναι... Γερμανίδα.



Έτσι λοιπόν, σε συνέντευξή της στην κροατική κρατική τηλεόραση (HRT), εν όψει της επίσκεψής της στο Ζάγκρεμπ, η κυρία Μέρκελ φρόντισε να «υπενθυμίσει» ότι η χώρα της έχει αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με το όνομα «Μακεδονία», λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Εάν κάποιες χώρες έχουν χρέη, δεν θα αφήσουμε τις άλλες στον προθάλαμο (σ.σ. της ΕΕ) εξαιτίας αυτού. Είναι πολύ σημαντικό, για παράδειγμα, η Σερβία να συνεργάζεται με το Κόσοβο, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη να εκλέξει κυβέρνηση, η Μακεδονία να επιλύσει την εκκρεμότητα με την Ελλάδα γύρω από το όνομα».



«Όλα αυτά πρέπει να επιλυθούν, αλλά, εάν η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία έχουν δυσκολίες, δεν θα αφαιρέσουμε την προοπτική από άλλες χώρες» πρόσθεσε η καγκελάριος της Γερμανίας.....



Δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που η Γερμανίδα καγκελάριος αποκαλεί «Μακεδονία» τα Σκόπια. Το είχε πράξει και το καλοκαίρι του 2007, στην Αθήνα, σε συνάντησή της με τον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.



Στη Γερμανία, άλλωστε, είναι γνωστό ότι υπάρχει ισχυρό φιλοσκοπιανό λόμπι, του οποίου η κυρία Μέρκελ «οφείλει», συχνά - πυκνά, να «χαϊδεύει τ' αυτιά» με τις δηλώσεις της...

No comments:

Post a Comment

Followers

Blog Archive