Pages

Tuesday, August 23, 2011

Παπάς ζήτησε να βγάλουν τις μασέλες για να τους κοινωνήσει

Η παράλογη απαίτηση ιερέα να βγάλουν… τις μασέλες τους όσοι εκ των ηλικιωμένων θα μεταλάβουν, δικαιολογημένα, εξόργισε τους πιστούς που περίμεναν υπομονετικά να μεταλάβουν των αχράντων μυστηρίων. Αυτό το πρωτάκουστο συνέβη στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αλεξιωτίσσης στην Αχαΐα, και μάλιστα ανήμερα της Παναγίας.



Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά και δημοσιεύτηκαν στο dete.gr, οι πιστοί είχαν κατακλύσει τον εσωτερικό χώρο της εκκλησίας από νωρίς το πρωί για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία και να προσευχηθούν στη Μεγαλόχαρη. Την ώρα που ετοιμαζόντουσαν για τη Θεία Κοινωνία... ήρθαν τα πάνω κάτω στο άκουσμα της πρωτάκουστης απαίτησης του παπά. Ο ιερέας, όταν βγήκε από το ιερό με το δισκοπότηρο στο χέρι, πήρε το μικρόφωνο για να απευθυνθεί στους πιστούς και είπε ότι επειδή περίμεναν να κοινωνήσουν άνθρωποι από όλες τις ηλικίες, οι ηλικιωμένοι που φορούσαν μασέλα έπρεπε να τη βγάλουν!....



Στην εκκλησία επικράτησε πανδαιμόνιο. Οι πιστοί δεν πίστευαν αυτό που άκουγαν και οι διαμαρτυρίες έδιναν κι έπαιρναν. Ο παπάς ύψωσε περισσότερο τον τόνο της φωνής του για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και προσπάθησε να αιτιολογήσει αυτό που ζητούσε, καταλήγοντας στο ότι δεν θα κοινωνούσε όποιον ηλικιωμένο τον πλησίαζε χωρίς να έχει βγάλει τη μασέλα του!



Αυτό όμως εξόργισε τους πιστούς προχωρημένης ηλικίας, οι οποίοι αντέδρασαν ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό ήταν προσβλητικό, αλλά και υβριστικό. Κάποιοι εξ αυτών πλησίασαν τον ιερέα και ούτε λίγο ούτε πολύ τον προκάλεσαν να τους κοινωνήσει κανονικά, προειδοποιώντας τον ότι θα το γνωστοποιούσαν. Τελικά, ο ιερέας πήρε πίσω το αίτημά του και κοινώνησε τους πιστούς.

No comments:

Post a Comment

Followers

Blog Archive