Pages

Monday, August 22, 2011

Strandard & Poor's: Ελληνική χρεοκοπία μέχρι το τέλος του 2011

Η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία μέχρι το τέλος του 2011, εκτίμησε το στέλεχος της Standard & Poor's, Ντέιβιντ Μπιρς, σε δηλώσεις που έκανε την Δευτέρα στο Πεκίνο.



Ο Ντέιβιντ Μπιρς είναι οικονομολόγος, επικεφαλής του τμήματος διεθνών δημόσιων οικονομικών του αμερικανικού οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης.



Η S&P είχε πει τον Ιούλιο ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε μερική χρεοκοπία όταν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προωθήσουν το σχέδιο για την αναδιάταξη του ελληνικού χρέους με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.....



«Αυτή η πρόταση (σ.σ. για τη συμμετοχή ιδιωτών στο δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα) συνιστά χρεοκοπία», καθώς προσφέρει ανακούφιση από το χρέος, δήλωσε.



Ο Ντ. Μπιρς είχε εκτιμήσει, τον προηγούμενο μήνα, ότι η η ελληνική πτώχευση είναι αναπόφευκτη, όπως και η έξοδος της χώρας από το ευρώ.



Σε ό,τι αφορά την πρόσφατη υποβάθμιση των ΗΠΑ, τόνισε ότι «δεν υπήρχει κανένα λάθος στην αξιολόγηση», ενώ αναφέρθηκε και σε άλλες οικονομίες όπως η Κίνα, λέγοντας ότι η γήρανση του πληθυσμού σε συνδυασμό με τα δημοσιονομικά προβλήματα ενδέχεται να οδηγήσουν σε νέες υποβαθμίσεις των αξιολογήσεων ανεπτυγμένων οικονομιών.

No comments:

Post a Comment

Followers

Blog Archive