Pages

Monday, August 22, 2011

Αντικαθεστωτικοί κατέλαβαν την πρεσβεία της Λιβύης στην Αθήνα

Ομάδα Λίβυων και Ελλήνων λιβυκής καταγωγής διαδηλωτών εισέβαλε σήμερα το μεσημέρι στην πρεσβεία της Λιβύης στην Αθήνα που εδρεύει σε κτίριο στο Παλαιό Ψυχικό.



Οι διαδηλωτές, κρατώντας σημαίες, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Καντάφι και πανηγυρίζοντας για την κατάληψη μεγάλου μέρους της Τρίπολης από αντικαθεστωτικές δυνάμεις, εισέβαλαν ανενόχλητοι στην πρεσβεία και κατέστρεψαν αντίγραφα από το “Πράσινο Βιβλίο” του επί 42 χρόνια ηγέτη της Λιβύης, έγραψαν συνθήματα σε τοίχους, ενώ ξήλωσαν την ταμπέλα της πρεσβείας, κατέβασαν την ως τώρα επίσημη σημαία της χώρας και ύψωσαν στη θέση της τη σημαία του Μεταβατικού Συμβουλίου.



Ο πρέσβης απουσίαζε από το κτίριο, ενώ ο πρόξενος δεν έφερε καμία αντίσταση στους διαδηλωτές, ούτε ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας, η οποία παρακολουθεί διακριτικά τα γεγονότα, καθώς δεν έχει δικαίωμα επέμβασης στο εσωτερικό πρεσβειών ξένων χωρών.



Στο χώρο παραμένουν συγκεντρωμένα περί τα 25 άτομα και θεωρούν δεδομένητην πτώση του καθεστώτος Καντάφι, ενώ ζητούν την τιμωρία του ιδίου και της οικογένειάς του.

No comments:

Post a Comment

Followers

Blog Archive